Omgeving

Huis Verwolde

Huis Verwolde in het Achterhoekse Laren is een plek met een rijke  geschiedenis. Een bijzonder verhaal is hoe de bouw van het huidige huis tot stand is gekomen en dat we daar bijna 250 jaar later nog zoveel van weten. Het volledige interieur en exterieur is op elkaar afgestemd. Van de open haarden in stijl, spiegels, wandbespanningen tot de tuin.

Kasteel Oolde

Kasteel Oolde is een voormalige havezate, gelegen bij Laren, ten noordwesten van het dorp. Het bestaande huis zou eigenlijk Nieuw-Oolde moeten heten, want ook dit is gebouwd bij een ouder slot. De nieuwbouw, die Nyenhuis of Nieuwenhuis werd genoemd, dateert van 1663 en is gebouwd in opdracht van Goossen van Keppel. Een latere Van Keppel heeft Nieuw-Oolde omstreeks 1771 laten verbouwen. Deze verbouwing toont de in de 18e eeuwse bouwkunst van ons land. Omstreeks 1870 werd de gracht om het huis gedempt.

Het kasteel is particulier bewoond en helaas niet van binnen te bezichtigen!

Hanzesteden Deventer & Zutphen

Deventer en Zutphen zijn interessante Hanzesteden. Je kan er naar toe fietsen met een route of je gaat er naar toe om de stad te verkennen. In Zutphen kan je de Hofjes route doen, welke je door de stad voert langs de mooie Hofjes. In Deventer kan je een stadswandeling maken met of zonder gids.

 

Pieterpad wandelen

Het Pieterpad loopt van Pieterburen (Noord-Groningse Waddenkust) naar de Sint-Pietersberg in Limburg en slingert daarbij door een groot aantal landschappen. Bij het vakantiehuis kun je delen van de route lopen. Je kan een gedeelte lopen van de route Holten-Laren en/of Laren-Vorden.